Uitreiking tijdens DFPTC

Op de Dutch Fluid Power and Transmission Conference werd in Loods6 van DeFabrique op donderdag 10 oktober de prijswinnaar van de vierde editie van de Young Professional Award van FEDA bekend gemaakt. De genomineerde studenten waren deze gehele dag aanwezig om hun projecten te laten zien aan de beursbezoekers en mede-exposanten.

Winnaar team Rock Solid (Hogeschool van Amsterdam)

Juryvoorzitter Michiel de Ruyter verwoordde de beoordeling van de jury als volgt:
Het team bestaat uit studenten met de discipline engineering.  Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een End-effector voor het oppakken, verplaatsen en neerzetten/leggen van natuurstenen in een structuur
De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is voor de FEDA Young Professional Award 2019 zijn: de toepassing van de diverse disciplines zoals bedrijfskunde, pneumatiek, robotica, besturingstechniek en werktuigbouwkunde waarbij de modellen goed zijn doorgerekend en uitgewerkt. Het product is gaande het project steeds beproefd en aangepast. Het resultaat is een goed getest en werkend geheel, compleet met kostenplaatje en business case.
Voor deze tweedejaars leerlingen een uitstekende prestatie!

Tweede prijs voor team Nut Welding add-on – Windesheim Zwolle
Het juryrapport voor dit team luidde als volgt:
Het team bestaat uit studenten met de discipline elektrotechniek. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven een standalone machine die, middels een cobot, aluminium bouten last aan een product. De specifieke punten waarop het team met hun product is genomineerd voor de FEDA Young Professional Award 2019 zijn: de directe toepasbaarheid van het eindproduct, de zelf ontwikkelde software en de object herkenning door vision. Het multidisciplinair resultaat, gerealiseerd met 3D geprinte hulpmiddelen, vormen een real proto omgeving voor de implementatie van lasrobot-cobot cellen in de productieomgeving. Praktische toegang tot gecombineerde robotisering voor de industrie. En dat alles in een kort tijdsbestek gerealiseerd.

Derde prijs voor team The Eqyptians – Hogeschool van Amsterdam
Het juryrapport voor dit team luidde als volgt:
Het team bestaat uit studenten met de discipline engineering. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een End-effector die door middel van het toepassen van een eigen ontworpen vacuümgripper een object omsluit, oppakt en verplaatst. De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd is voor de FEDA Young Professional Award 2019 zijn: de toepassing van de disciplines pneumatiek, robotica en werktuigbouwkunde waarbij het creatief selecteren en zoeken van materialen en oplossingen geleid heeft tot een 3D geprint eigen ontwerp van gripper. Dit nadat de start van het project een andere richting had en het team snel heeft weten te schakelen in een heel korte tijd.
Voor deze tweede jaars leerlingen een hele prestatie!

Voorgaande awardwinnaars
De eerste award werd in 2016 gewonnen door het team Box Folding device van Saxion Hogeschool. Hun project werd geroemd vanwege een goede probleemanalyse, gestructureerde teamaanpak en een werkende machine met aandacht voor veiligheid en machinerichtlijnen.
De tweede award werd i