Wij zijn erg blij te kunnen vertellen dat ons vierde thema van DFPTC 2019 bekend is. Namens ifm electronic zullen Ruben Boom en Hans van Aken en Ruud Schoenmakers van Mobilis TBI ons meenemen in de wereld van voorspellend onderhoud in de praktijk. 

Een ieder van ons ervaart dagelijks de voordelen van nieuwe, digitale technologieën. Steeds vaker geven huishoudelijke apparaten en voertuigen aan wanneer onderhoud nodig is, en op welk onderdeel. Maar wat nu als we deze technologieën inzetten in een industrieel object, laten we zeggen een sluis uit 1933? Dan wordt het interessant en dat is waar deze sessie op in zal gaan. Hoe is dit praktisch met daarbij sluis Eefde, in het drukbevaren Twentekanaal, als uitgangspunt. Hoe is ingespeeld op het doel van Rijkswaterstaat: voorspellend onderhoud. Het resultaat en de nieuwste inzichten worden gepresenteerd in deze sessie.

Dit onderwerp draagt bij aan de bewustwording van alle ontwikkelingen rondom de digitalisering die in elke industriële omgeving zijn impact heeft of krijgt. Het onderwerp heeft dus zeker raakvlak met hydrauliek, daar ook in dit segment de digitalisering zijn impact heeft!